Volg ons :  

Miura magie


Het merk Miura Golf doet nauwelijks aan marketing en promotie maar is desondanks bij kwaliteitsfitters, echte liefhebbers en professionals wereldberoemd. Volgens Katsuhiro Miura, de grote man achter het unieke Miura forged ijzer fabricageproces, past dit precies bij wat Miura Golf wil zijn. Het beste van het beste is voorbehouden aan hen die de technische perfectie, de schoonheid en het raffinement op waarde kunnen schatten. De serieuze golfer die op zoek gaat naar de ultieme gepersonaliseerde set vindt vroeg of laat Miura op zijn pad.

Het Miura Golf productieproces

Miura Golf staat bekend om de zeer hoge kwaliteit van zijn producten. De firma wordt gezien als een van 's werelds beste producenten van forged ijzers. In het plaatsje Himeji in Japan (de geboorteplaats van het Samurai zwaard) controleert Katshiuro Miura het hele productieproces. Hij zorgt er persoonlijk voor dat iedere set exact volgens de specificaties wordt gemaakt. Ieder ijzer wordt drie keer gesmeed ( het reguliere forgingproces kent meestal maar twee stadia), stadium 1: het verhitten van een cilindrisch stuk staal tot 1200 graden, stadium 2: het bewerken, "shapen" van de ruwe vorm en stadium 3: het onder verhitting verder optimaliseren van de moleculaire structuur en het aanbrengen van "grain-flow" in het metaal. Het totale bewerkingstraject kent 14 verschillende stappen. Er wordt gewerkt met extreem kleine toleranties en de afwerking is fenomenaal. Het eindresultaat is verbluffend.

De moleculaire structuur van het zachte staal in de clubhead wordt opnieuw ingedeeld in een van tevoren vastgelegd uniform patroon. Dat betekent dat holle ruimten en of ongelijkmatigheden in het materiaal met een microscopische precisie worden gevuld en geëffend. Het op deze wijze bewerkte zachte staal heeft een ongekend hoge dichtheid. De met behulp van spinwelding vervaardigde hosel heeft exact dezelfde boordiepte en de hoselhoogte is identiek bij ieder ijzer door de set heen. Dit maakt het mogelijk de shafts in ieder clubhead precies te centreren met gewichtstoleranties van minder dan een halve (0,5) gram tussen de clubs onderling. Loft en lie aanpassingen kunnen op ieder moment worden doorgevoerd. Het bijzondere forging proces en het gebruik van "mild steel" geeft de Miura ijzers hun zachte en tegelijkertijd zeer solide, feel. Combineer dit met een consistente spin en balvlucht en je hebt een unieke en optimaal gebalanceerde set ijzers.

Miura Passing Point 9003 ijzers

De Miura Golf Passing Point 9003 (PP-9003) forged cavityback ijzers zijn de laatste nieuwe producten van Miura. Het Passing Point concept is bedacht voor de golfer die telkens weer het beste uit zichzelf probeert te halen en die op een punt is beland dat zijn uitrusting meer is dan alleen de 14 standaard stukken gereedschap in zijn tas. Geheel in de traditie van Miura Golf zijn de Passing Point 9003 clubs een samensmelting van een functioneel ontwerp met een artistieke interpretatie van hoe de ideale golfclub er uit zou moeten zien. De ietwat bredere sole geeft u een betere interactie met de ondergrond en ziet er desondanks elegant en niet oversized uit. De offset is op een vloeiende wijze in de clubhead verwerkt. Hierdoor hebben de clubs een vertrouwenwekkende look bij het adresseren en profiteert ook de golfer die wat extra hulp nodig heeft bij het square krijgen van het slagvlak bij impact.

De cavity is zorgvuldig ontworpen om net dat extra stukje gewicht op de meest effectieve plaats te kunnen positioneren. Het PP-9003 ontwerp heeft het clubhead zwaartepunt diep onderin voor een hoge balvlucht met zachte landing. Een balvlucht bovendien die de ideale lijn vasthoudt en nooit te hoog de lucht in gaat (ballooning). Zoals bij Miura Golf te doen gebruikelijk zijn het gewicht en de balans akelig precies en consistent door heel de set. De Miura PP-9003 ijzers zijn verkrijgbaar in een set van ijzer 4 tot pitching wedge (plus gap wedge). In Nederland worden
Miura golfclubs op maat gemaakt door een beperkt aantal gespecialiseerde clubfitters. Kijk in onze golf clubfitter overzicht voor meer informatie. Hier vindt u een promotionele video over de Miura Golf Passing Point 9003 forged ijzers.


  • Miura maatwerk Miura maakt geen producten voor de massa. Wanneer u hun website bezoekt zult u direct begrijpen waarom. Slechts weinig fabrikanten spenderen zoveel zorg, aandacht en tijd aan het perfectioneren van hun product. Miura golfclubs zijn er niet alleen voor de betere speler. Iedere golfer die zichzelf constant wil verbeteren heeft baat bij een op maat gemaakte set Miura golfclubs.
  • Miura Hagane Senior set . Miura Golf blijft de golfmarkt verbazen; recent introduceerde het merk een Senior Premium ijzer met de naam Hagane . De clubs hebben een K.M Personal aanduiding . Deze lettercode geeft aan dat dit de ijzers zijn waar meester Katsuhiro Miura ( inmiddels bijna 70 jaar oud) zelf mee speelt. Miura maakt als een van de weinige fabrikanten hoogwaardige semi players forged clubs voor de senior golfer. Het ''grinden'' of slijpen van de koppen wordt door meester Miura zelf uitgevoerd. Per set neemt dit ongeveer een maand in beslag. Hou er dus rekening mee dat het even kan duren voordat uw fitter aan de slag kan met de door u bestelde Miura Hagane clubheads.
  • Yoshitaka Miura Grind wedges . Miura Golf produceert met enige regelmaat "special edition" golfclubs. Zo zijn er de serie 1957 Yoshitaka Miura Grind mild steel wedges. Deze wedges, voorzien van de letter "Y", zijn geslepen door de zoon van meester Katsuhiro, Yoshitaka. De research voor het ontwikkelen van deze club bestond uit werkbezoeken naar Amerika en Europa en het, eenmaal daar aangekomen, grondig bestuderen van de verschillende "playing conditions" en bodemstructuren. Miura zocht naar een high performance wedge met een perfecte balans tussen "heel and toe relief" en de "rolled trailing edge" op de sole. De speciale Yoshitaka "grind", de hoge dichtheid van het zachte staal, de balans en de feel maken deze wedges geschikt voor nagenoeg alle "playing conditions" De Y–grind wedges hebben de feel, de feedback en de werkbaarheid van een forged blade.