Volg op :    • USKids Family Course
  • Het USKids 'Family Course Programma' bestaat onder andere uit het plaatsen van speciale markers die de extra afslagplaatsen van de junior golfer aangeven. De afstanden zijn beduidend korter, de uitdagingen en het karakter van de hole blijven echter geheel intact.    • Het unieke USKids fitting-systeem houdt rekening met gefaseerde groei en een geleidelijke progressie en ontwikkeling door de jaren heen. Prettig om te weten als u zich bedenkt dat een kind jaarlijks tussen de 6,5 en 7,5 centimeter groeit. In ieder stadium heeft USKids Golf de juiste "match" . De reguliere golfer kan volstaan met de Ultralight (UL) serie golfclubs. De meer getalenteerde junior golfer kan uitstekend uit de voeten met de Tourserie (TS) clublijn.USKids merkenoverzicht |

USKIDS FAMILY COURSE


Het in Nederland op verschillende locaties geïntroduceerde en direct succesvolle US Kids Family Course programma speelt actief in op de almaar groeiende behoefte van golfers om ook in familieverband bezig te zijn met de golfsport. Dat deze nieuwe ontwikkeling serieus genomen moet worden blijkt mede uit het feit dat ook de NGF heeft besloten om zich met het nieuwe 'committed to familie' programma te richten op golf in gezinsverband.

Pionier in junior golf

Dat USKids Golf het initiatief heeft genomen in dit belangrijke proces is niet verwonderlijk. USKids heeft een jarenlange ervaring als junior golfspecialist en werkt intensief samen met de PGA of America. Meer dan 400 golfbanen wereldwijd hebben tot dusver ondervonden dat het eenvoudig, praktisch en winstgevend is om de USKids Family Course formule ook bij hen toe te passen. Op eenvoudige wijze en met een minimum aan aanpassingen creëert iedere bestaande golffaciliteit uitdagende course-lay-outs die geheel op de behoeften van verschillende categorieën junior golfers zijn afgestemd. Het gevolg is dat junioren al vanaf 6 jaar kunnen spelen op de speciaal voor hen geprepareerde banen.

Een USKids Family Course lay-out heeft extra naar lengte, leeftijd en vaardigheid aangepaste junior tee posities (carry distance <150 yards) naast de reguliere bestaande afslagplaatsen. Op de illustratie in de linker kantlijn kunt u zien dat de afstanden korter zijn maar dat de uitdagingen en het karakter van de hole in tact blijven. U kunt samen in familieverband dezelfde holes spelen zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor de speelsnelheid .

Een laagdrempelig, onderhoudend en uitdagend jeugdprogramma is een van de belangrijkste 'triggers' voor juniorgolfers om actief aan het spel deel te nemen en dit ook op latere leeftijd te blijven doen. De ouders en begeleiders zijn onmisbaar voor het stimuleren en ondersteunen van de interesse in de golfsport. Golf is plezier en beleving en de interactie met andere golfers is van groot belang voor de ontwikkeling van jong talent.

Een compleet pakket aan maatregelen


Voor USKids Golf is het Family Course programma slechts een klein onderdeel van een totaalpakket aan maatregelen om juniorgolf naar een hoger plan te tillen. Als gespecialiseerde producent van golfmaterialen voor de juniorgolfer realiseerde men zich al snel dat het leveren van de juiste materialen slechts in een eerste basisbehoefte voorziet. Even belangrijk is het om de juniorgolfer vanaf het eerste moment op de juiste manier te begeleiden en te leren het maximaal mogelijke te halen uit zijn of haar spel. Naast een uitgekiend clubfittingsysteem en maatwerk-materiaal wordt er door USKids daarom continu aandacht geschonken aan de kwaliteit van gekwalificeerde en in junior- golf gespecialiseerde teaching professionals, het breed toegankelijk en geschikt maken van zoveel mogelijk aansprekende en uitdagende wedstrijd-, oefen- en trainings-faciliteiten en het bevorderen, stimuleren en prikkelen van het competitiegevoel

Starten met het juiste gereedschap

US Kids is wereldwijd het enige golfequipment merk dat zich enkel en alleen gespecialiseerd heeft in het vervaardigen van het juiste golfmateriaal voor de juniorgolfer. Het unieke en geheel door USKids ontwikkelde 'Speed' clubfitting systeem is zo vooruitstrevend, dat het 'Titleist Performance Institute' een samenwerking is aangegaan met US Kids Golf om juniorgolfers in alle fasen van hun spelontwikkeling van de juiste clubs te voorzien. Slechte swinggewoonten zijn eerder aan- dan afgeleerd. Het is daarom noodzakelijk om vanaf de allereerste kennismaking met de golfsport serieus te kijken naar de kwaliteit en de geschiktheid van de te gebruiken golfmaterialen. Met het USKids productprogramma speelt de junior golfer al vanaf het prille begin direct met maatwerk materiaal. Dat wil zeggen, golfclubs die zijn afgestemd op exact de juiste lengte en de juiste swingsnelheid. Het USKids fittingsysteem houdt rekening met gefaseerde groei, spelontwikkeling en een geleidelijke progressie door de jaren heen. De USKids clublijn bestaat uit een Ultralite en Tourserie clublijn. Klik hier voor het complete hardware programma.

Vorige pagina

USKIDS NIEUWS

USKids Golf 12 jaar in Nederland: USKids Golf is al sinds 2002 in Nederland vertegenwoordigd. Ruim 3000 junior golfers spelen inmiddels met USKids golfclubs of zijn ooit met USKids clubs begonnen.

Geef je op als USKids Golf Tour player!

USKids Tour 2014: Golftalenten die hun krachten willen meten met leeftijdsgenoten worden op de USKids Tour geen strobreed in de weg gelegd. Neem deel aan een van de vele USKids Pre Qualifier evenementen, doe een serieuze gooi naar de Europese titel op het USKids kampioenschap in Gullane, Schotland of verbaas vriend en vijand door als lid van het USKids Team Holland deel te nemen aan het USKids Golf World Championship op Pinehurst, North Carolina, USA. Wat je als jonge golfer ook wil bereiken, USKids Golf maakt het mogelijk.