Volg ons :  

LENTE BIJ DE HILFIGERS!

Een kijkje nemen in de bonte "All-American styling" verzameling golfproducten van Tommy Hilfiger geeft je een aardige indruk van wat er nou precies bedoeld wordt met de "Preppy" lifestyle. "Preppy" is het bijvoeglijk naamwoord van "Prep" dat verwijst naar de in de noordoostelijke staten van Amerika gelegen privé preparatory scholen (wij zouden zeggen VWO scholen) die het voorportaal zijn voor de gerenommeerde Ivy League Universiteiten zoals Brown, Columbia, Cornell, Dartmouth, Harvard, Pennsylvania, Princeton, en Yale University. "Preppies" is de verzamelnaam voor de getalenteerde jongvolwassenen die afkomstig zijn uit de meer gefortuneerde bovenmodale gezinnen. Deze "upper-class" East Coast collegestudenten zijn goed opgeleid, hebben de juiste connecties en zijn "dressed for success". Net als bij "Preppy fashion" of "Ivy League style" verwijst de Hilfiger golfcollectie naar traditionele waarden, de rijke historie van het merk en de historie van de golfsport.

De tijdloze golfkleding van Tommy Hilfiger kan uitstekend op en buiten de golfbaan gedragen worden. De modellen, kleuren en outfits zijn klassiek, stijlvol en van een onberispelijke kwaliteit. Van oudsher is de Hilfiger kleding gebaseerd op stoffen van 100% katoen. Dat wil echter niet zeggen dat er geen gebruik wordt gemaakt van de huidige grote variëteit aan specifiek technische toepassingen.

Onder de naam "TH Tech" heeft Hilfiger dit voorjaar polyester polo's die transpiratievocht naar buiten afvoeren waardoor de golfer onder alle omstandigheden comfortabel en droog blijft. Naast dit "moisture-wicking" effect zijn de polo's tevens voorzien van anti–bacteriologische eigenschappen die nare geurtjes helpen voorkomen. Deze kledingstukken vergen geen speciaal onderhoud. Simpelweg wassen en aan de lucht laten drogen is voldoende. De tweede specifiek technische toepassing heet TH Comfort Tech. Deze gedroomde hybride combinatie geeft u het beste van twee werelden. Aan de ene kant is er het sublieme draagcomfort van kwaliteitskatoen, aan de andere kant zijn er de superieure ademende eigenschappen van polyester. In de gehele collectie is er bovengemiddeld veel aandacht voor voldoende bewegingsvrijheid en draagcomfort. Iets langere polo's en het toepassen van stretch in de onderkleding zorgen voor een perfecte pasvorm.

In de collecties onderscheiden we een aantal segmenten. Zo is er de Core lijn producten als startpunt van iedere golfgarderobe. "Preppy with a twist" met klassieke en sportieve polo's, boven– en onderstukken. De frisse kleurcombinaties variëren van classic Midnight navy tot Sunshine geel en klaver groen. De Cape Cod lijn toont duidelijk invloeden uit de streek rond de Oostkust van Amerika. Strand, rotspartijen, blauwe luchten en veel zon vindt u terug in verschillende nostalgische tinten krachtig rood, klassiek navy, in ruiten, seersucker strepen en zijden stoffen met een ribstructuur. Het Franse eiland St. Barth's met zijn Zweedse invloeden inspireerde tot het maken van een lichte en luchtige collectie met kleuren als Aqua Haze, kobaltblauw, klavergroen en grenadine. Tot slot is er de Cape Town collectie met exotische Zuid–Afrikaanse invloeden. Het multiculturele bruisende karakter van Kaapstad komt tot leven in Preppy chic kleuren als Midnight navy, zachte licht roze tinten, lila en groene pastels.

De Tommy Hilfiger golfcollectie is te koop bij een geselecteerd aantal "prepp worthy" golfwinkels. Klik hier voor meer informatie

  • Preppy: echte prepps hebben zo hun informatiebronnen. Wie alles wil weten over de Preppy Lifestyle moet zeker eens kijken op www.ivy-style.com. Interessante weetjes, feiten, mooie producten en humorvolle items passeren er de revue. Voor wannabe prepps is er "the Official Preppy Handbook", van Lisa Birnbach met "Everything you always wanted to know about prep but were too stuck-up to ask".
    Tommy Hilfiger adepten: wie op de hoogte wil blijven van alle activiteiten rondom Tommy Hilfiger kan het merk volgen op hun facebookpagina of via Twitter.