Volg ons :  

Scotty Cameron by Titleist

Scotty Cameron Select putters blijven echte hebbedingen. Naast onberispelijk afgewerkt zien ze er indrukwekkend uit. Een Scotty Cameron putter herken je zo, let maar op het drietal naast elkaar geplaatste kerskleurige uitsparingen.

De Scotty Cameron Select by Titleist putterlijn 2012 bestaat uit moderne blade putters, mallet putters en mid–en lange modellen met een "Tour validated Black Mist" afwerking. De modellen zijn de "heel-to-toe weighted" Newport, Newport 1.5, Newport 2, Notchback en de Newport 2.6 (blades) de GoLo en GoLoS (mallets), de Newport Two Mid, GoLo Mid en GoLoS Mid (mid-size) en de Big Sur en de Big Sur S (lange putter modellen).

Scotty Cameron putters zijn al na hun eerste introductie op de PGA Tour in 1997 een niet meer weg te denken factor. De fine milled putters uit de Cameron Putter Studio in Californië zijn een sterk staaltje vakmanschap en blinken uit in precisie, afwerking en prestaties. De ervaren clubmaker Scotty Cameron maakt innovatieve, moderne en tegelijkertijd tijdloze putters voor de beste spelers ter wereld en de serieuze prestatiegerichte golfer met een oog voor kwaliteit. De nieuwe Select putters hebben een "Deep milled" slagvlak met cirkelvormige ribben wat de putters een zachte feel geeft en een meer gedempt geluid bij impact. Het hoge toe profiel helpt bij het oplijnen en elimineert de neiging om de toe op te tillen bij het adresseren. De matte, niet reflecterende "Black Mist" afwerklaag volgt de elegante verfijnde lijnen van de puttermodellen. Het op de putters standaard aanwezige rijtje kersenrode inserts achter het slagvlak zijn een herkenbaar Cameron stijlelement.


Alle Scotty Cameron Select puttermodellen zijn "precison milled" uit zacht 303 roestvrijstaal met uitzondering van de Big Sur modellen die een clubhead hebben van "high grade milled" aluminium. Met deze fraaie serie putters tilt Cameron het "visual flow" ontwerp principe naar een nog hoger niveau. "Visual Flow" bestaat uit het uitvoeren van talloze minuscuul kleine aanpassingen om de perfecte balans te vinden, de oppervlakten naadloos in elkaar over te laten lopen en de overgangen op de hoeken zo vloeiend mogelijk te maken. De vorm van de neck, de sole en het slagvlak zijn "precision milled" om de putter geheel square te krijgen bij de set–up en het adresseren.

Het gewichtensysteem van de Scotty Cameron Select putters bestaat uit verwisselbare "Red Dot" inserts in de sole, of het plaatsen van een "weight bar". Iedere putter is voorzien van een traploze shaft zonder onderbrekingen voor onbelemmerd zicht op de bal. De putters kunnen naar voorkeur aangepast worden. Plus of min 2 graden lie (standaard 71 graden) en plus of min 1 graad loft (standaard 4 graden). Klik hier voor meer informatie over de Scotty Cameron Select putterlijn.