Rife is een fabrikant van true role putters. Lees meer over Rife putters.

Rife putters

Volg ons :  

Rife's multicolor coating


Rife Putters heeft dit jaar de Tour proven putters voorzien van een bijzondere meerkleurige afwerking. De afgelopen vier jaar zijn uitermate succesvol geweest voor Rife. Het merk, dat inmiddels wordt geassocieerd met innovatie, kwaliteit en high–end technologie, geeft talloze Playing Professionals op de Tour het gereedschap dat het verschil maakt tussen winnen of verliezen. Rife putters behaalde in de afgelopen periode liefst 30 Touroverwinningen, een teken dat de door Rife gepatenteerde, innovatieve RollGroove technologie ook onder de moeilijkste omstandigheden doet wat het belooft te doen.

Om dit succes vast te houden ontwikkelde Rife een speciale coating voor de bij Tourspelers populaire Tropical putter serie. Gebruikmakend van een systeem dat onder vacuüm laagjes titanium aanbrengt, werd de speciale "Rainbow finish" coating op onder andere drie van de meest succesvolle en technologisch geavanceerde puttermodellen toegepast. Naast de esthetische voordelen, worden de putters hierdoor extra duurzaam en is er nauwelijks nog sprake van oxidatie of slijtage.

Het Bimini puttermodel is de Guerin Rife versie van de klassieke, door Arnold Palmer beroemd geworden, 8802. Deze blade putter heeft een uit 304 roestvrijstaal vervaardigde "half milled"constructie met een ietwat omhoogstaande toe voorzien van Rife "RollGroove" technologie. De Bimini heeft geen "vertical allignment nodge" of oplijn indicator op de toplijn en is dus een echte putter voor puristen en traditionalisten. Het Rife putter model Abaco is een afgeleide van een van Guerin Rife's eerste ontwerpen, de originele 'Anser' stijl 400 mid mallet zonder hosel. Deze kleine en slanke mallet is ontworpen met de Tourspeler in gedachten en lijkt op een mallet versie van de Bimini Blade. De Rife RollGroove technologie wordt bij deze putter gecombineerd met een Lie–Aline custom fitting systeem.

De traditionele Cayman Brac heeft een zogeheten "slant back" design wat wil zeggen dat de achterzijde van de putter iets achterover helt. Deze klassieke in cavity blade stijl uitgevoerde putter is bedoeld voor de golfer die houdt van een traditionele look en feel. De Cayman Brac is 100% CNC milled uit zacht 304 roestvrijstaal. Het Cayman model heeft een iets omhoogstaande toplijn met een speciaal 'sound slot' aan de basis van de holte achter het slagvlak. De 'mid–slant gooseneck hosel' verplaatst het gewicht meer richting de toe en bevordert een open naar gesloten swingpad. Ook de Tropical Cayman Brac is voorzien van de RollGroove Face technologie en het Lie–Aline custom fitting systeem. Voor meer informatie over de Rife putters verkooppunten in Nederland kunt u mailen of bellen met 076-5151316 .

  • Rife: Informatie over het complete Rife productprogramma, vindt u hier.