Galvin Green:  
  • GORE-TEX kleding repareren

    Een ongeluk zit in een klein hoekje! Ondanks alle voorzorgsmaatregelen en duurzaamheidstesten van de fabrikant heeft u toch een klein gaatje of scheurtje in uw jack of broek gekregen? Geen nood, er zijn speciale GORE-TEX reparatiesetjes in de handel waarmee u de schade direct kunt herstellen.

Elk reparatiesetje bevat vier plakstrips, alvast in standaardvormen geknipt die u meestal niet hoeft aan te passen. De strips worden geleverd in talrijke textieltypen- en dikten zodat u altijd wel een passende strip voor uw kleding vindt. Er zijn speciale strips voor de binnenkant van GORE-TEX® kledingstukken. Gebruik het juiste reparatiesetje voor het textiel en volg de aanwijzingen en procedures voor uw type kleding goed op. Als u onderweg een noodstrip aanbrengt, vergeet u hem, eenmaal thuisgekomen, dan niet te strijken. Het strijken van de strip verhoogt de hechtsterkte en verlengt de levensduur .Uit praktijktests is gebleken dat de strips na vijf wasbeurten thuis nog steeds blijven zitten en gemakkelijk kunnen worden verwijderd voor het maken van permanente reparaties. De strips zelf worden overigens niet aanbevolen als permanente reparatie. GORE-TEX reparatiesetjes zijn te koop bij winkels en dealer in het hele land. Een permanente reparatie moet u laten uitvoeren door een GORE-TEX reparatiecentrum. Vraag uw shop of de Galvin Green importeur om meer informatie.Galvin Green merkoverzicht |

Scandinavisch design met flair

De ontwerper:

Mats Lundqvist geeft al sinds jaar en dag leiding aan de ontwerpafdeling van Galvin Green. Mats heeft als belangrijkste taak het integreren van de meest vooruitstrevende en in de praktijk met succes beproefde technologie in een aantrekkelijke, tijdloze en functionele lijn golfkleding. Vele gedurfde, opvallende en baanbrekende concepten gaan er jaarlijks over zijn bureau, slechts een beperkt aantal haalt daadwerkelijk de eindstreep. Mats ontwerpstijl kan je het best omschrijven als "Scandinavisch design met flair". De door hem ontworpen Galvin Green kledingcollecties zijn sportief, technisch vooruitstrevend, tijdloos, tot in de puntjes verzorgd en van een treffende eenvoud.

Golfmerken.nl heeft de ontwikkeling van Galvin Green al ruim een decennium kunnen volgen en ons valt een aantal zaken op. De basis van de Galvin Green collectie bestaat nog steeds uit duidelijk afgebakende, herkenbare en makkelijk te begrijpen segmenten. Voor iedere weersomstandigheid is er een ideaal product. De collectie is met de jaren behoorlijk gegroeid. Nieuw zijn de verder uitgebreide meerlaagse varianten, de "mix-and-match" mogelijkheden tussen de productlijnen onderling en de duidelijke frisse kleurlijnen. De kleuren, kleurcombinaties en de kledingmodellen worden nauwelijks beïnvloed door snel wisselende trends of plotseling opkomende modegrillen. De gekozen combinaties passen naadloos in ieders golfgarderobe en kunnen jarenlang mee zonder er gedateerd uit te gaan zien.

Op technologisch vlak zijn er vele kleine en enkele grote revoluties geweest. Mede dankzij nieuwe, steeds dunner wordende, flexibele ademende stoffen (GORE-TEX laminaten) is de bewegingsvrijheid momenteel van een ongekend niveau. Precies daar waar een golfer dat verwacht, rekt, buigt en vormt de kleding mee en beschermt hem optimaal tegen de invloeden van buiten. De jasjes, shirts, broeken en tops geven de speler een optimaal draagcomfort en zorgen voor een plezierig microklimaat. Galvin Green golfkleding is altijd representatief, is strak vormgegeven en zit vol met geraffineerde, mooie en vooral functionele details.


Al vanaf het prille begin is Galvin Green een nauwe samenwerking aangegaan met enkele vooraanstaande textielfabrikanten. Zo onderzoeken Galvin Green en GORE-TEX® samen hoe ingebouwde functionaliteit of nieuwe technologische toepassingen verwerkt kunnen worden in praktische kledingstukken. Voordat de producten op de markt komen ( van concept naar eindproduct gemiddeld twee jaar) worden ze uitgebreid getest. GORE-TEX® heeft hiervoor een aantal specifieke trajecten. Zo krijgen alle kledingstukken een duurtest in de regenkamer. In deze geavanceerde ruimte kunnen regenbuien in alle graden van heftigheid worden nagebootst, van een langdurig miezerbuitje tot een korte hevige stortbui met krachtige windhozen.

De comforttest richt zich puur op de fysiologische functies. Er wordt gestreefd naar een microklimaat waarin het niet te koud, niet te warm en niet te nat is. Kortom, een perfecte balans tussen de door het lichaam geproduceerde en de door het lichaam afgegeven warmte. Wind, koude, sneeuw, regen maar ook zon en extreme hitte kunnen deze balans verstoren. Een juiste mix van toepassingen voorkomt dat dit gebeurt, zelfs bij het leveren van intensieve lichamelijke inspanningen. Een andere belangrijke test is de zogeheten "Martindale test". Deze test meet de slijtagebestendigheid van GORE-TEX® textiel. In de Martindale test wordt constant met wol of schuurpapier over de stof gewreven met een aanzienlijke druk. Afhankelijk van de gewenste robuustheid van de stof worden deze krachtige wrijvende bewegingen urenlang of zelfs dagenlang non-stop uitgevoerd.

De "kniktest" beproeft de waterdichtheid van het GORE-TEX® textiel. Lekkage na "cold flex"(waterdichtheid na knikken bij temperaturen onder nul) kan een aanzienlijk probleem opleveren bij veel waterdichte ademende stoffen: deze kunnen scheuren onder zware belasting, vooral als ze gedurende langere tijd worden blootgesteld aan temperaturen onder nul. In de kniktest wordt GORE-TEX® textiel urenlang aan één stuk gevouwen en uitgetrokken onder extreme temperaturen. Het textiel moet deze test zonder problemen kunnen doorstaan en aan het eind nog steeds duurzaam waterdicht zijn. Galvin Green voert een reeks extra testen uit in de praktijk om er zeker van te zijn dat de producten voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaard. Een selecte groep golfers (GG Staff) en ook Tourspelers testen de prototypen op duurzaamheid ("wash and wear") en comfort.


Golfers over Galvin Green

Een recent onafhankelijk onderzoek onder golfers betrof een "Nationwide survey" in Engeland (Sports Marketing Survey inc. 2010) Men vroeg er de mening van 1300 actieve golfers over functionele kleding en kledingmerken. Buiten de top drie kledingmerken, behaalde geen enkel "outerwear" kledingmerk een marktaandeel van meer dan 7%. Galvin Green, behorend tot de top drie meest succesvolle merken, had een marktaandeel van 30.5% onder mannelijke en 32% onder vrouwelijke spelers. Dit is ruim twee maal zoveel als het marktaandeel van de belangrijkste concurrent. Het aandeel Galvin Green producten was goed voor ruim een kwart van het totaal aantal verkochte regenpakken.

Galvin Green werd door het merendeel van de respondenten c.q. deelnemers aan het onderzoek gekozen als beste leverancier van waterproof regenpakken. Op de vraag welk merk waterproof kleding de golfers zouden willen kopen, antwoordde ruim 45% van de ondervraagden "Galvin Green". Galvin Green is van alle vergeleken merken het enige dat Gore-Tex "waterproof fabric" verwerkt in de complete lijn regenkleding. Uit de uitkomsten van het onderzoek viel te herleiden dat de serieuze golfer (twee derde van de respondenten had een handicap 20 of lager en speelde ook in koude en winderige omstandigheden) op zoek is naar een combinatie van stijl, vormgeving, draagcomfort en optimaal beschermende eigenschappen.

Galvin Green is zonder twijfel het meest kostbare en luxueuze merk in de waterproof kledingmarkt. Dit weerhoudt de golfer er echter niet van om Galvin Green kleding aan te schaffen. Galvin Green scoort van alle merken het hoogst op het gebied van klanttevredenheid (score 4.5 op een schaal van 5). Het merendeel van de ondervraagden is van mening dat goed presterende functionele golfkleding best wat mag kosten, mits het product ook werkelijk doet wat het belooft. Uit meerdere langdurige gebruikerstests is gebleken dat de beschermende werking van het Galvin Green "multi-layer" concept, in tegenstelling tot de meeste producten van andere merken, ook na jaren van intensief gebruik niet afneemt. Bijzonder populaire Galvin Green producten zijn de lichtgewicht GORE-TEX Paclite en de Windstopper modellen maar ook de rainshield/waterproof tops, de fleece sweaters, Ventil8 polo's en Insula sweaters zijn zeer succesvol.
De Galvin Green website

De toekomst van GORE-TEX

In het verlengde van de succesvolle comfort mapping technologie is het nu ook mogelijk om buiten- met binnenlagen te combineren. In de praktijk kunnen 3 lagen shell samengevoegd worden met, om het even welk, voeringmateriaal zonder te stikken of op een andere wijze de beschermende laag te beschadigen. Als bijvoorbeeld de borst en nek van isolatie moeten worden voorzien kan er op die plekken fleece materiaal worden verwerkt. Extra kussens of "padding" kunnen de ellebogen of schouders beschermen, de okselholte kan plaatselijk voorzien worden van een antibacteriologische laag en ga zo maar door. Met hitte en druk worden de lagen samengevoegd zonder de stof te perforeren. Op dezelfde wijze is het zelfs mogelijk om zaken als zakken in de stof te verwerken. Omdat de stoffen steeds dunner en flexibeler worden zullen er uiteindelijk meer tussenvormen ontstaan met specifieke functies. De grenzen tussen hard shell (waterproof maar minder ademend) en soft shell (beter ademend maar minder waterproof) zullen hiermee verder vervagen. De nieuwste ontwikkelingen zien we op het gebied van de luchtdoorlaatbaarheid. Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat GORE-TEX met een luchtdoorlaatbare innovatie op de markt komt.